• uk
  • ru
Каталог
м. Київ
14.10.19
Матеріали для систем сухого будівництва

Матеріали для систем сухого будівництва

Сухе будівництво - це виконання комплексу будівельних робіт щодо влаштування міжкімнатних перегородок і облицювання капітальних стін і стель в процесі яких виключено застосування будь-якого роду "мокрих" процесів, пов'язаних із застосуванням штукатурних і кладок розчинів, а також цементних і бетонних сумішей, необхідних для виготовлення монолітних конструкцій. Технологія «сухого» будівництва сформована за принципом дитячого конструктора, вона гранично проста і швидко освоюється.

Основні елементи цих систем - це гіпсокартонні листи різних модифікацій, гіпсоволокнисті плити, аквапанель для застосування всередині і зовні будинків, каркасні металеві профілі, виготовлені з оцинкованої гальванічним способом і формованої холодним прокатом сталі, оцинковані або з кадмієвим покриттям кріпильні шурупи, шпаклівки, ґрунтовки і будівельні клеї, а також інструменти і пристосування.

Використання технології сухого будівництва при виконанні цих робіт істотно прискорює технологічний цикл, підвищує якість і знижує витрати. Неперевершені фізичні і технічні властивості будматеріалів на основі гіпсу принесли йому широку популярність.

Гіпс має здатність дихати, тобто поглинати надлишкову вологу і виділяти її в навколишнє повітря при її нестачі. Це негорючий і вогнестійкий матеріал, що відповідає найсуворішим вимогам пожежної безпеки. У поєднанні з ізоляційними матеріалами гіпс забезпечує високу звуко-і термоізоляцію.

Гіпс не містить токсичних компонентів або речовин. Він має кислотність, аналогічну кислотності людської шкіри. Він використовується в образотворчому мистецтві та ортопедії. Абсолютно позбавлений запаху і електрично нейтральний. Його виробництво і використання не шкодить довкіллю. Гіпс - це основа сучасного будівельного матеріалу, який має назву «гіпсокартонні плити».

Гіпсокартонні плити КНАУФ - це прямокутні плоскі будівельні елементи, які складаються з гіпсової серцевини, обклеєної з двох боків спеціальним картоном для більшої міцності і більш гладкої поверхні. Гіпсу та спеціальному картону з добавками надаються якості, що відповідають призначенню гіпсокартонної плити.

Типи гіпсокартонних плит:

Типи гіпсокартонних плит:

ДКП - стандартний тип. Гіпсокартонні плити цього типу використовуються для будівництва підвісних стель, міжкімнатних перегородок та внутрішнього оздоблення стін, а також для будь-якого іншого виду внутрішньої обробки. Вони придатні для будь-якої декоративного оздоблення. (Мають розміри: ширина - 1200 мм, довжина 2000; 2500; 3000 мм, товщина 9,5 і 12,5 мм)

ГКПО - вогнестійкий тип. Для споруд з високим ступенем вогнестійкості. КНАУФ виробляє вогнестійкі гіпсокартонні плити. Їх внутрішня частина містить мінеральні волокна і добавки, які надають гіпсокартонним плитам здатність виняткового опору вогню. (Мають розміри: ширина – 1200 мм, довжина 2000; 2500; 3000 мм, товщина 1,5 мм).

ГКПВ - вологостійкий тип. Гіпсокартонні плити для приміщень з високою вологістю. В їх паперовій оболонці містяться речовини, що знищують грибки, а їх серцевина розроблений з використанням доповнень, що значно зменшують поглинання вологи. (Мають розміри: ширина - 1200мм, довжина 2000; 2500; 3000 мм, товщина 12,5 мм).

Плити KNAUF Diamant ТИТАН - тверді гіпсокартонні плити типу ГКПВО (гіпсокартонна плита волого і вогнестійка), які складаються зі спеціального обробленого гіпсового серцевина в оболонці з високоякісного картону. Це системний компонент високоякісного сухого будівництва, придатний для конструкцій з високими вимогами протипожежної безпеки, звукоізоляції (висока щільність, м'якість при згині), вологостійкості, механічної міцності, підвищеної жорсткості (важить при обшиванні будівлі), стійкості до ударів (стабільність при ударних навантаженнях). Застосовують плити КНАУФ Діамант ТИТАН в системах "приміщення в приміщенні", при будівництві на дерев'яному каркасі (в тому числі і зовні будівель під шаром захисту від погодних умов), а також при будівництві лікарень, шкільних та спортивних будівель, людних приміщень, де багато переміщень, руху (холи, коридори), при монтажі зносостійкого і удароміцного облицювання, в приміщеннях з підвищеною вологістю. Розміри плити, мм - 1200 * 2500 Товщина плити, мм - 12,5 Поверхнева маса, кг / м2 - 12,8 Колір картону - коричневий

Спеціальні функціональні гіпсокартонні плити:

  • гнучкі плити 2500 * 900 * 6,5 мм
  • протирадіаційні плити Safeboard 2500 * 625 * 12,5 мм
  • протирадіаційні плити Bleiblech, 2500 * 625 * 12,5 мм, ламіновані свинцевим листом.
  • звукоізоляційні плити Silentboard 2500 * 625 * 12,5 мм.

Цементна плита АКВАПАНЕЛЬ

Цементна плита АКВАПАНЕЛЬ - являє собою листовий матеріал прямокутної форми, що складається з серцевина на основі дрібнозернистого легкого бетону, всі площини якого (лицьова, тильна сторона, поздовжні кромки) крім торцевих крайок армовані склосіткою. Спеціальна форма поздовжньої кромки посилена скляними волокнами. Випускається для внутрішніх і для зовнішніх робіт. Розміри 2400 * 900 * 12,5 мм. Завдяки армуючій склосітці, цементна плита АКВАПАНЕЛЬ може гнутися в сухому вигляді (без попереднього зволоження) з радіусом кривизни від одного метра. Це дозволяє застосовувати її на криволінійних поверхнях.

Переваги Аквапанелі:

Для закріплення листів необхідні ті ж пристосування і навички, що і при монтажі гіпсокартону і волокнистих плит. Будівельникам, які займаються установкою вологостійких листів не потрібно переучуватися і закуповувати окремі кріпильні пристосування.

  • виготовлені з негорючого матеріалу.
  • стійкі до механічних впливів.
  • вологостійкі
  • висока морозостійкість.
  • велика теплопровідність.
  • несприйнятливі до грибків і шкідників.
  • виготовлені з матеріалу, який не гниє.
  • легкий монтаж, додає аквапанелям популярності.